Συζητώντας με τον Φίλιππο Κατσώνη

Junge Reporter: Filippos Katsonis (16) for Vision Network Athens

Κινηματογράφος: Πάθος ή αδυναμία?

«Ονομάζομαι Φίλιππος Κατσώνης και είμαι 16 χρονών, φοιτώ στην δευτέρα τάξη του Λυκείου στο ιδιωτικό σχολείο της Ιονίου Σχολής. Με τον κινηματογράφο ασχολούμαι από μικρή ηλικία και βλέπω 5 ταινίες την εβδομάδα.

Προβολή άρθρου

Όσον αφορά στο γερμανικό κινηματογράφο δεν είμαι ιδιαίτερα θερμός οπαδός του, όμως αυτό δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις. Η σύγχρονη γερμανική κινηματογραφική σχολή εκπροσωπείται από έναν σημαντικό σκηνοθέτη τον Φατίχ Ακιν ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πάρα πολλές σημαντικές ταινίες.

 Επιπλέον υπάρχουν και μερικοί ακόμη Γερμανοί ηθοποιοί για παράδειγμα Christoph Waltz, Michael Fassbender. Κατά τη γνώμη μου η τελευταία χρονιά του 2017 ήταν πολύ σημαντική. Για τον κινηματογράφο από τη μια μεριά με ένα εξαίσιο φιλμ και με μία δημοφιλή τηλεοπτική σειρά από την άλλη. Η ταινία είναι εξαιρετική και τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο καλύτερης ταινίας στις Χρυσές Σφαίρες στην κατηγορία ξενόγλωσση ταινία. Η πρώτη γερμανική τηλεοπτική σειρά με τεράστια επιτυχία, αυτό το μεταφυσικό θρίλερ με τις θαυμάσιες ερμηνείες βρίσκεται στο επίκεντρο και αγαπήθηκε από το κοινό».